ANGLES

dimecres, 14 de novembre del 2012

El món de la descripció, "Qui ets, tu?"


L'altre dia a una de les sessions de COED, vam fer la nostra primera exposició oral. L'exposició portava per títol "Qui ets, tu?". El treball previ a l'exposició consistia a plasmar en una fotografia,  feta per tu, una característica d'una altra persona de la classe. Així, doncs, el dia 16 d'Octubre vam fer l'exposició d'aquestes fotografies i, cadascú de nosaltres, va explicar breument el perquè i el com de la fotografia.

Aquí us deixo la fotografia amb què vaig descriure a la meva companya Maria Vilàs Trias


La meva fotografia exposada a l'exposició "Qui ets tu?"

Per concloure amb l'exposició hem hagut de presentar la descripció per escrit d'aquesta mateixa persona, tot seguint l'estructura i les tècniques de descripció correctes.

Per a escriure una bona descripció cal seguir aquest ordre:

1. Establiment del tema
2. Caracterització
3. Relació amb el món exterior

I aquests passos:

1. Idear→ Explorar la situació.
2. Ordenar→ Fer un esquema estructural.
3. Textualitzar → Fer la redacció del text.

Tot seguint aquest guió, la meva descripció ha estat la següent:



Per escriure correctament cal fer-ho d'acord amb les característiques o propietats del text. Quan un text les compleix parlem d'un text significatiu i quan no les compleix parlem d'un no-text. N'hi ha 5, dividides en dos grups:

Les descriptives:

1. Adequació: grau d'adaptació d'un discurs/text a la seva situació comunicativa, tenint en compte el registre i el dialecte adequat.

2. Coherència: Selecciona la informació rellevant de la que no n'és, estableix una relació lògica, no contradictòria, entre les diferents parts del text/discurs.

3. Cohesió: conjunt de relacions o vincles de significat que s'estableixen entre diferents elements o parts del text i que permeten al lector interpretar-lo amb eficàcia.

Les prescriptives:

1. Correcció

2. Variació o estil

Per escriure correctament també cal seguir els processos bàsics d'escriptura, que són:

1. Planificació

2. Redacció

3. Revisió


Us deixo un link del Centre de Redacció de la UPF, on hi trobareu informació útil sobre com escriure correctament! "Centre de Redacció, UPF"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada