ANGLES

dilluns, 29 d’octubre del 2012

Si t'interessa, fes-ne una perla!

Quan tot navegant per internet topes amb algun contingut, algun diari, alguna web que t'interessa o fins i tot amb una part d'aquesta ara pots guardar-la i compartir-la!

L'antic "guardar com a preferit" ja ha quedat enrere, ara el que s'utilitza són els marcadors socials!

Els marcadors socials són unes pàgines web que permeten emmagatzemar, classificar i compartir enllaços, als que pots tenir-hi accés sempre que estiguis connectat a la xarxa.

Jo us presento un d'aquests marcadors socials, El Pearltrees

El funcionament del Pearltrees és molt senzill, cal entrar a la pàgina de Pearltrees i crear-te un compte o entrar amb el teu compte de twitter o facebook.

Un cop tinguem el nostre compte fet, entrarem a una pàgina on hi trobarem algunes perles ja creades relacionades amb el programa.

Per a començar a crear el nostre Pearltrees personal, cal que busquem aquelles webs o parts de webs que ens interessin, un cop els tinguem localitzats haurem d'anar a la nostra pàgina principal i clicar al botó que diu "Add pearls" (Figura 1)
Figura 1

Un cop cliquem aquest botó se'ns obrirà una petita pestanya on haurem d'introduir l'adreça web que volem marcar. I així haurem creat la nostra perla. Aquesta automàticament s'enganxarà a la perla principal, però arrossegant-la la podem enganxar, o posar dins, la perla que vulguem. 

El pearltrees té una altra utilitat molt important i és que podem compartir amb els altres els nostres marcadors!

Automàticament quan creem una perla tothom hi pot tenir accés, per a tenir accés a perles d'altres usuaris haurem de buscar-les per una barra que tenim a dalt a la dreta on hi posa "Search Pearltrees" (Figura 2)


Figura 2






Per ampliar una mica us deixo alguns enllaços d'usuaris que us poden servir d'ajuda en la vostra tasca educativa.
Pearltrees - Educació i TIC
Pearltrees - Educació i TIC (2)
Pearltrees - Educació Primària

i per acabar us deixo l'enllaç del meu Pearltrees...


El meu pearltrees


xeniacq and ZonaClic / Eines de Google / Blocs / Programes / RECURSOS WEB in xeniacolom (xeniacq)

Penso que els marcadors socials són una innovació molt interessant. El fet de poder crear conjunts de llocs preferits i poder-los compartir amb els altres, és una manera de col·laborar en xarxa i de descobrir nous llocs que ens poden ser molt útils en la nostra professió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada